live your life inspired

10 idegesítő szokás az Instagramon

2015. október 14. - liveyourlifeinspired

Az internet, fórumok, blogok, közösségi oldalak elterjedésével sokat változott a viselkedésünk, sok olyan idegesítő szokást vettünk fel, amit real life nem feltétlenül alkalmaz egyikőnk sem. A legnépszerűbb fotómegosztó közösségi oldal usereinek is megvannak a maguk tipikus idegesítő szokásai. Két év masszív használat és megfigyelés után összegyűjtöttem, ami az Instagrammerek viselkedésében a legidegesítőbb lehet. Ha használod az appot, tuti te is összefutottál már velük, és felvontad miattuk a szemöldököd két double tap között. Kiegészíteni ér, és ha bármelyik pontban magadra ismertél, akkor lehet jobban teszed, ha mielőbb leszoksz róla ;-)

1. A tolvaj

Akár a tízparancsolatban, ennek itt is helye kell legyen: lopni más Instagrammertől, tumblrről, netről bűn, ezeket konzekvensen a sajátodként feltüntetni ciki.

2. A képernyőmentegető

Kivagyok, ha meglátom, hogy valaki már megint bepötyögött egy instant bölcsességet a telefonja jegyzetelő alkalmazásába, és volt képes screenshotolni, majd egy kis jótékony filterezés után feltolni az Instára. 

3. Az önlájkoló

Ha eddig csináltad, most hagyd abba. Sőt, visszamenőleg lájkold ki az összes képedet. Értem én, hogy tetszik, amit alkottál, büszke vagy magadra, nyilvánvaló, hogy éppen ezért postoltad a fotót, de a tetszéskinyilvánítást bízd a követőidre. És bizonyos kor fölött már illik rájönni, hogy nem minden a számokról szól, mert van a világon saját magad kedvéért tett önkifejezés is.

4. A kanosszajáró

Nálam a képlet egyszerű: ha valakinek tetszenek a fotói, inspirálónak tartom a képeit és a személyiségét, bekövetem (miután általában jól végiglájkoltam és/vagy kommentelem). Ennyi az egész. Zölddé teszem a fehér gombot. Ez neki szól, róla szól, nem rólam. Nem derogál, ha ő nem követ vissza cserébe.

De vannak a kanosszajáró követőgyűjtők (nem összetévesztendő a rendes, kedves, ismerkedő userrel), akik csakis hosszas, oda-vissza történő, akár napokig tartó lájkszórás után győződnek meg róla, hogy adsz is cserébe azért, amit kapsz, tehát érdemes vagy követésre. Uncsi! 

5. A sok K-s érdekkövető

Ha elég régóta vagy Instagramon, már meg kellett, hogy történjen veled az alábbi csoda: egyszer csak lenéz rád egy 10K-s power user és bekövet! Felfedez. Mert valóban ennyit érsz. Végre elismertek. Egy ekkora ász is téged követ.. Még fel sem ocsúdtál a sikerből, amikor észreveszed, hogy már híre-hamva sincs a csodausernek, aznap délután (másnap/harmadnap) már ki is követett. Vagy megvárta, hogy te beköveted, vagy ha nem, nincs ideje tovább várni rá. Power userként ilyen követőbázis növelő cselhez folyamodni szánalmas, amivel csak lejáratod magadat.

6. A piti követőguberáló

A fenti jelenség kicsiben is megvan. Sokan már 300 követőnél is a 300K-ról álmodoznak, hiszen félreértették az Instagramot, és azt hiszik, ez valami népszerűségi verseny. Nem restek mindent bevetni azért, hogy eggyel több legyen a követőjük. A saját hitelességüket sem.

7. A #followme

Egy fokkal jobb, mint az előző két típus. Ő legalább nem abuzál, csak a saját biojában, képaláiban szolidan jelzi, hogy ugyan, ha arra tévedtél, kövesd már be. Ilyen kiírások helyett inkább munkálkodj azon, hogy a galériádat követésre érdemessé tedd.

8. A ghost follower

Aki ott van valahol a követői bugyrod mélyén, megfigyel, de soha semmilyen körülmények között még véletlenül sem nyilvánítaná ki a tetszését egyetlen képedre sem, nincs az az életesemény, ami kizökkentené pozíciójából. Mit jelent az, hogy social network? Ja, és a csendes megfigyelők közül nagy arányban kerülnek ki életed rezdüléseinek legmélyebb ismerői és a spawn expertek is, akik ha a beszólásról, kötekedésről és okoskodásról van szó, egyből előugranak a nagy semmiből, amiben addig is voltak és ahová ezután is visszasüllyednek - a következő akcióig.

9. A floodoló

A kevesebb néha több. Napi maximum 4, nem egymás után, hanem elosztva postolt kép bőven elég Instagramra. Senki sem szeretné mindig ugyanannak az egy embernek a fotóit nézegetni, akárhányszor megnyitja az alkalmazást. Ezt sajnálom, mert sok nagyon érdekes usert kellett már amiatt kikövetnem, hogy folyton elárasztották a feedemet.

10. Az Instagram ócsárolók

Szeretem ezt az appot és igyekszem inspirálódni másoktól és másokat inspirálni. Látom a rengeteg tehetséges usert, örülök nekik és a platformnak, amiben kifejezhetik magukat, és szebbé teszi a mindennapomat a sok apró szépség, amit ők megosztanak. Mint annyi minden más az életben, az Instagram is olyan, amilyenné tesszük. Éppen ezért roppant módon idegesít, aki lenézi és beskatulyázza azt, aki Instagramozik, nem adja meg az esélyt az appnak és esze ágában sincs túllátni a saját előitéletein.

Te találkoztál már a fenti jelenségekkel?

Van más, amit hozzáadnál a listához? :-)

 

Ha tetszett a post, kövess Instagramon is, vagy iratkozz fel a blogra a Bloglovinon!

 

1. kép forrása

A bejegyzés trackback címe:

https://liveyourlifeinspired.blog.hu/api/trackback/id/tr777952110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.10.15. 09:08:50

Nem idegesítő, csak megmosolyogtat... pl.: a 7 ok, hogy, 4 ok, hogy... 1O idegesítő dolog... ebben mi a kreativitás, hogy mindenki utánozza egymást ebben? :) mert ebben sincs kreativitás, hogy mindenhol ugyanaz olvasható csak a számok változnak.

liveyourlifeinspired 2015.10.15. 09:13:28

@mandulazöld: :DD van benne valami!
tegnap ilyenkor még 7+1 volt amúgy (nekem ezek viccesek, mert az miért nem 8?), de aztán beszélgettem egyik Instagrammer kolleginámmal, így ez most pont 10-re jött ki. én amúgy imádok listázni, nekem személy szerint tetszenek ezek a dolgok, jobban bejön egy pontbaszedett szöveg, főleg ha típusokról szól, mint az ömlesztett.
süti beállítások módosítása