live your life inspired

A tányér mint festővászon: így remixelte Sárközi Ákos séf a Baselitz-tárlatot

2017. április 07. - liveyourlifeinspired

_mak0106_copy-1.jpg

Érdekes, hány hosszú évet dolgoztam át anélkül, hogy rájöttem volna, mennyire érdemes időről időre megszakítani a hetet egy rögtönzött szabadnappal. A mindössze huszonennyimennyi kivehető napom igyekszem az év során pontosan és előre tervezve beosztani, de mostmár tudatosan hagyok pár napot arra a célra, amikor csak úgy spontán nem nagyon akarok dolgozni menni harmadnap (extrém esetben másnap). Mert hét közepére egyszer csak úgy érzem, ideje kiszakadni a rutinból. Ilyen volt a tegnapi nap is, amikor megint körbejártam a várost, új cukrászdákat és kávézókat próbáltam ki, fotóztam a tavaszi cseresznyevirágzást, az estét meg a Magyar Nemzeti Galéria Múzeum+ rendezvényén töltöttem, és a nap során úgy feltöltöttem magam, hogy ilyenkor az inspirációkból, impulzusokból hetekig el tudok éldegélni.

Mi az a Múzeum+?

A Magyar Nemzeti Galéria minden hónapban más tematikával érkező programja, izgalmas workshopokkal, előadásokkal és különleges tárlatvezetésekkel. További információ az eddigi és soron következő estekről: mng.hu.

A tegnapi tematika a Múzeum+Remix volt, "remix" mint: ugyanaz másképp, aminek a megértésére a képzőművészet ezernyi példát kínál. Mivel pont most április elsején nyílt az MNG-ben az egyik legismertebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz kiállítása, adott volt, hogy ezt is remixeljék az este folyamán, méghozzá: a gasztronómiához nyúlva.

A művészet megosztó. És szerintem nyugodtan hívhatjuk a kortárs "fine diningot" is művészetnek, ez bizony food art ezerrel, ahol a séf művészi módon hangolja össze az ízeket, színeket, textúrákat és úgy alkot a tányérján, mint a festő a vásznon.

A Nemzeti Galéria nem mást kért fel Baselitz tárlatvezetésre, mint a Michelin-csillagos Borkonyha séfjét, Sárközi Ákost, akit a szélesebb nagyközönség leginkább az RTL Klub Konyhafőnök műsorának zsűrijéből ismert meg. Számomra magával ragadó Ákos töretlen lelkesedéssel, játékossággal párosuló profizmusa és az a tanító szellem, amit ő képvisel.

Nézzük, hogyan is mutatott tegnap a pisztáciás mangalica az ő vásznán:

2017-04-07_12_18_09_2-1-01.jpegAz első ecsetvonások: ezen a vásznon minden ehető!

2017-04-07_12_22_30_1.jpgAkkor most hintsük meg egy csipetnyi céklaporral!

 

2017-04-07_12_37_27_1-1-01.jpegDrágám, kész a mangalica

 Ha kedvet kaptatok, a Baselitz. Újrajátszott Múlt kiállítást július 2-ig nézhetitek meg a Magyar Nemzeti Galériában.

A bejegyzés nyitóképe a Nemzeti Galéria most nyílt, új shopjában készült, amit a Baselitz kiállítás inspirált.

Ha tetszett a post, örülök, ha hírét viszed és megosztod!

Ha van kedved, kövesd a naponta frissülő Instagram csatornám is!

A bejegyzés trackback címe:

https://liveyourlifeinspired.blog.hu/api/trackback/id/tr9512407625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása