live your life inspired

Ahol jelenleg követni tudtok

2017. október 11. - liveyourlifeinspired

2017-09-20_02_40_57_2.jpg

 

Amióta éppen ma egy hónapja, szeptember 11-én elstartolt a Pikrea, az Instagramra szakosodott projektem, természetesen a legtöbb figyelmem annak a blogjára irányul. Ugyanakkor minden személyes jellegű bejegyzésem terepe a Live Your Life Inspired blog lesz továbbra is. Ha belépek a blog.hu-ba, mindig látom, mennyien követik a bejegyzéseket itt, és úgy érzem, ideje az itteni, az RSS olvasós és a Bloglovin'-os követőim számára tisztázni, hol mit lehet tőlem követni.

 

Mi az a Pikrea?

A vállalkozásom, amelynek profilja az Instagram marketing és kommunikációs tanácsadás, ahol konzultációt és workshopokat tartok azoknak, akik üzleti sikereket fűznek az Instagramhoz és ebben segítségre van szükségük, vagy egész egyszerűen szeretnének egy népszerű Instagram csatornával rendelkezni, esetleg keresik a vizuális stílusukat. Emellett, céges Instagram csatornákat is kezelek a Pikreán keresztül. A blogon pedig olyan tudásanyagokat osztok meg, ami a nem üzleti profiloknak is érdekes és hasznos lehet, amennyiben szeretnének tudatosan kommunikálni az Instagramon. Arról, hogy hogyan jutottam el az ötlettől a kivitelezésig, az előző blogpostomban írtam itt.

Elérhetőség: pikrea.hu

 

A Pikrea blogja és tudásbázisa

Szóval, itt a szakmai blogomon szinte csak az Instagram van terítéken, de olyan formában, hogy ebből rengeteg gyakorlati tippet, trükköt akkor is tudtok alkalmazni, ha csak személyes felhasználók vagytok. Természetesen sok bejegyzés készül kifejezetten cégek, márkák számára, de ha pl. személyes márkaépítésre használod az Instagramot, már tudod alkalmazni őket. Vagy akkor is, ha csak jobban szeretnéd érteni a felületet, így növelve a hatékonyságod, elérésed ott.

Elérhetőség: pikrea.hu/blog

Tudod Bloglovin'-on is követni itt!

 

A személyes Instagram oldalam

....ezzel kezdődött minden. Biztos vagyok benne, hogy sokan ismertek innen. Ez az a felület, ahol lassan 5 éve gyakorlatilag minden egyes nap aktív vagyok, akkor is, ha pl. a LYLI blogra hónapokig nem írok.

Elérhetőség: instagram.com/beakonya

 

A Pikrea Instagramja

Ha szeretnél egy szuper Instagrammerekből álló jó kis közösséggel beszélgetni az Instagramon, kövesd a Pikrea Instáját! Ez az a felület, ahol a legtöbb olyan, napi aktualitást is kiposztolom (pl. Stories-on), amit máshol nem érhetsz el. Rendszeresen vitatunk meg érdemben olyan Insta-témákat, amelyekből mindannyian tanulunk.

Elérhetőség: instagram.com/pikrea

 

A Pikrea Facebookja

A Facebook oldal ad otthon többek között a "Mutasd az Instagramod" sorozatnak, ahol hetente megbeszéljük a tapasztalatainkat és támogatjuk egymást! Érdemes ezt is követni általános mindenféle Instás aktualitásért és a szuper közösségért.

Elérhetőség: facebook.com/pikrea.hu

 

Ha bármilyen kérdésed van az Instagrammal kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal ezen felületek bármelyikén! 

Remélem, hamarosan veled is találkozunk a közösségünkben! :)

 

Te még milyen személyes projektet fogsz megvalósítani 2017 végéig?

2017-09-20_02_44_00_1.jpg

Mert én azért vontam ki magam hónapokra a forgalomból, hogy a sajátomat megcsinálhassam. Nagyon örülök neki, hogy most már végre van időm és kedvem beszélni róla, ebben a mai posztban! :) Be kell valljam nektek, a nyomasztó gondolat, hogy "van egy szuper izgalmas ötletem, de mikorra jutunk már el a megvalósításáig egy főállás és rengeteg más hétköznapi teendő mellett?" néha annyira beszűkítette a tudatomat, hogy leginkább semmi kedvem nem volt senkinek mesélni arról, hogy valójában igen nagy fába vágtam a fejszémet idén tavasszal. De itt az ideje beszélni róla, ugyanis végre, kereken 6 hónap után testet öltött az ötletem egy pontos koncepcióban, weboldalban, egy útjára indított szolgáltatásban: végre a saját projektemen, a saját vállalkozásomon dolgozhatok, a nulláról felépíthetek valamit, ami csak az enyém, ami kreatívan feltölt, leköt, és nem utolsósorban jövedelmet hoz.

Ezt a posztot két okból írom:

  • egyrészt, ez a viszonylag személyes blogom, így itt a helye egy ilyesfajta beszámolónak egy ekkora mérföldkőről
  • másrészt,  ha már amúgy így neveztem el  szeretnélek titeket ebben a bejegyzésben is inspirálni

Méghozzá most arra, hogy ha van egy ötletetek, egy személyes projektetek, amit régóta érlelgettek, próbáljátok meg még idén megvalósítani! Ne húzzátok tovább az időt! Szeptember van, ez a kedvenc hónapom, az évben a második újrakezdés időszaka számomra, és talán nektek is az lehet. De hogy mi is volt az én ötletem, és hogyan valósítottam meg?

Tovább

Kedvenc utcám Budapesten: a Gül Baba utca

2017-07-19_09_32_06_1-1.jpg

Ha arról írnánk ki szavazást, melyik is Budapest leghangulatosabb utcája, a Gül Baba utca tuti dobogós helyet szerezne, többnyire csak az nincs odáig érte, aki még nem ismeri. Én a közelben lakom, szoktam erre sétálni sokat, és miután tegnap ezen fenti Instagramos képemre annyi kérdés érkezett, hol is van ez a meredeken kanyargós, elvarázsolt, Budapest-szerűtlen utca Budapesten, gondoltam, írok egy bejegyzést a környékéről.

Tovább

Különleges Budapest-szuvenírek a Nemzeti Galéria boltjában + INSTAGRAM NYEREMÉNYJÁTÉK

 

2017-04-23_02_56_20_1-1.jpg

Sokan keresnek meg azzal, hogy ajánljak nekik olyan ajándékboltot, ahol valóban stílusos, egyedi és különleges Budapest-kötődésű szuveníreket lehet kapni - határtalan az örömöm, hogy egy olyan gyönyörű kollekcióra hívhatom fel ezentúl a figyelmüket, mint a Nemes Anita grafikus és a Magyar Nemzeti Galéria együttműködéséből született, most debütált Budapest kollekció, ami a Várban, a Nemzeti Galéria múzeum shopjában vásárolható meg. Vagy: most akár meg is nyerheted tőlem - összeállítottam a kollekcióból egy nagyon menő ajándékcsomagot a Magyar Nemzeti Galéria jóvoltából.

Tovább

Bio túrós batyu, cortado termelői tejjel - ilyen a Damniczki cukrászda új reggelije

2017-04-20_03_37_01_1.jpg

Ti egy héten hány hétköznap reggel adjátok meg a módját a reggelinek? És hányszor van úgy, hogy csak menet közben, a kocsiban toltok be valamit? Hány reggel kéritek to-go a kávét? És, hányszor vagytok akkora rohanásban, hogy egyáltalán még időtök sincs beugrani valahova valami reggeliféléért? Ez utóbbi esetre én például mindig tartok az irodai fiókomban egy nagy doboz Belvita kekszet – végszükség esetére, mert én bizony nem bírnám ki egy kávén délig. És mindezek miatt, amit most felsoroltam, időről időre tartok egy hétköznapi slow morningot, amikor megpróbálok kiszakadni a rutinból, mókuskerékből és feltöltődni egy normálisan elfogyasztott reggeli mellett – sajnos ez a rászánható idő az, ami az én életemben például túl nagy luxus. Úgyhogy nagyon értékelem, amikor minőségi reggelizőhelyek nyílnak azokon az útvonalakon, ahol járni szoktam. Nemrég az 5. kerületben, a Hercegprímás utcában lévő Damniczki Budapest - cukrász manufaktúra új, mostanában indult reggeli kínálatát kóstoltam meg és gondoltam, írok róluk, mert szerintem figyelemreméltó, amit csinálnak.

Tovább