live your life inspired

Bledi impressziók és tippek, mit ne hagyj ki

2016. szeptember 14. - liveyourlifeinspired

Follow my blog with Bloglovin

Bledben alig több, mint 24 órát töltöttünk a nyaralás alatt, szóval leginkább csak benyomásaim vannak a helyről, meg egy lista, ami magamnak is szól, legközelebb mit ne hagyjak ki. Mivel egy 2-3 napos hétvégére is kiváló választás a környék, gondoltam, veletek is megosztom ezeket, hátha őszre terveztek még egy kisebb külföldi kirándulás. 

bledi_to-1.png

2016-09-14_04_39_27_1-1-1.jpgLegfotogénebb cipőmben megint

Ami Bledet illeti: szép városka varázslatos természeti környezetben, kristálytiszta vizű, gleccservájta tóval, rajta idilli kis szigettel a Júliai-Alpokkal körülölelve, ami nem is értem, hogyan maradhatott ki az utazásaimból ezidáig, hiszen alig több, mint 5 órás autóútra van Budapesttől ez a kis alpesi csoda.

img_20160813_091341.jpgBledi utcák..

A kedvenc szlovén Instagrammerem, Sanja (ajánlom követésre! én pedig itt vagyok) azt mondta, tudjam le a 10 kötelező fotót Bledről, aztán rohanjak is tovább Szlovénia érintetlenebb, ismeretlenebb vidékei felé, mert jobban fogom élvezni, mint a túlhype-olt Bledet. Egyébként kicsit érzem, miért mondhatta ezt, ami szerintem nem Bled hibája, hanem egyszerűen túl jó hely Szlovénia ;) De azért kétség ne férjen hozzá: Bled és környéke megér legalább 2 napot!

A tónál és a városban egyébként a várakozásaimhoz képest azért sok volt a turista, tehát annyira nem rejtett kincs a hely, mint néha hangsúlyozzák, de teljesen élhető és menedzselhető volt ez a turistamennyiség, és minden benyomásom pozitív volt Bledről.

Amit pedig szerintem ne hagyj ki, ha Bledben jársz:

 

Bérelj bringát és kerékpározd körbe a tavat

Vagy sétáld vagy fusd körbe (6 km mindössze). A látvány, ahogyan az aprócska Bledi-sziget, rajta a Szűz Mária templommal a különböző, a katalógusfotókból már jól ismert szögekből felbukkan, 200 méterenként megállásra csábít majd. Annyira idilli ez a hely!

2016-08-13_04_49_07_2-1.jpg

A Bledi-sziget 

Fürödj a tóban, ha az időjárás engedi

Ezért még nekem is vissza kell mennem ;)

img_20160812_214552.jpgEtess récéket és hattyúkat :)

Hajózz át a szigethez

Például a tradicionális Bled-tavi pletnán.

2016-09-14_04_43_52_1.jpgPletna a Bledi-tavon

Helyezd más perspektívába a tavat

Nézd meg felülről a Bledi várból, vagy fényképezd le a Bledet határoló dombok egyikéről. (tipp: Mala Osojnica)

2016-09-14_05_09_47_1-1.jpgFent a Bledi várban

Bobozz vagy libegőzz - kilátással

Szerintem érkezz nyitásra, ami általában 11 óra. Délutánra simán kialakult az egyórás sor, amikor mi odaértünk.

Ismerd meg Bled környékét

A Bohinj-tavat, a Vintgar-szurdokot, a Triglav Nemzeti Parkot, hogy csak a legismertebbeket említsem.

24 óra alatt nyilván ezek közül nekünk azért csak kevés fért bele, így már nagyon várom, hogy visszatérjek. Amivel viszont nem hibáztunk rá, az az étterem-keresés volt. Gyanítom, hogy elsőre kifogtuk Bled legjobb éttermét - ebben, mint legtöbbször, most is a Foursquare tippjei segítettek. Ha te is inkább a fine diningot részesíted előnyben, a Penzion Brec kiváló választás, teljes szívből ajánlom. Nagyszerű ételek, a helyi sajátosságok, fűszerek, gyógynövények, aromák tökéletesen vannak beépítve a fogásokba, nyugodt a környezet, és igazán figyelmesek a pincérek. Egy élményekkel teli, fárasztó, kirándulós bledi nap után nagyon jó volt itt feltöltődni. Ahogy a nevéből is láthattátok, panzióként is működik a hely, a képekről nagyon hangulatos, de időben kell foglalni. Ahogyan magában az étteremben is érdemes előre asztalt foglalni.

Ti mivel egészítenétek még ki a bledi látnivalók és tennivalók listáját?

Ha tetszett a post, kérlek, oszd meg a lenti gombbal a Facebookon, hogy több emberhez eljusson. A blogomra fel tudsz iratkozni a Bloglovinon, és Instagramon is követhetsz.

Bledből egyébként Karintiába vitt az utunk, legközelebb arról szeretnék majd mesélni.

 2016-09-14_04_46_05_1-1.jpg

Follow my blog with Bloglovin

A bejegyzés trackback címe:

https://liveyourlifeinspired.blog.hu/api/trackback/id/tr7511704757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonnaQ · http://vojazs.blog.hu/ 2016.09.15. 22:46:40

Bled környékén Radovljicát ajánlom (a fentiek mellett) - aranyos kisváros, közel Bledhez. Kellemes délutáni séta!

liveyourlifeinspired 2016.09.16. 09:31:44

@DonnaQ: köszi a tippet, képekről nagyon szép, meg mellette Lesce is, ahogy látom :)

Angyal Márta 2016.09.20. 11:20:22

Ajánlom Mojstranat , Brezjet is a környéken,
süti beállítások módosítása