live your life inspired

Digital Divas blogger konferencia beszámoló: az én útravalóm

2015. november 11. - liveyourlifeinspired

Október végén részt vettem az Avon és a Cosmopolitan hazai blogger eseményén, a Digital Divas konferencián, ami egy hiánypótló rendezvény a maga nemében, ugyanis a hazai lifestyle bloggereket nem igazán karolja fel és segíti más, nem önszerveződő esemény. A rendezvényen egyébként az egyik szponzor színeiben voltam jelen, tehát elsősorban a marketinges, és nem a blogger vagy Instagrammer mivoltomban. A téma közel áll hozzám, én ezelőtt a blog előtt nagyon hosszú éveken keresztül írtam egy én-blogot (ahhoz képest ez a blog, vagy akár a nagy elánnal vitt Instagram-accountom is egy nagyon minimál szelet belőlem), a munkámban is segítem a social media platformokat és egy vállalati blogot is irányítok, szóval szakmai és privát szinten is benne élek a digitalban. A rendezvényben és az előadásokban azt próbáltam keresni, ami általánosan érvényes, jó útravaló lehet és érdemes megfogadni. Most ezeket gyűjtöttem össze, kiegészítve a saját gondolataimmal és tapasztalataimmal.

Magadért csináld!

A legtöbb bloggert (vagy wannabe bloggert) érdekli, mennyibe kerül üzemeltetni egy sikeres blogot, az meg pláne, hogy mennyi pénzt keresnek a "power bloggerek", tehát az egész tevékenység anyagi oldala. Vannak lifestyle bloggerek, akik "niche" területen építettek fel egy blogot, és már kész üzleti modellel kezdtek bele a blogolásba. Ez azonban a ritkább verzió. Számomra nagyon inspiráló volt látni, hogy a legtöbb előadó egy szerelem-projektből épített sikeres blogot, amit akkor is csinált volna, ha nem érkezik ekkora mennyiségű pozitív megerősítés - azért, mert az önkifejezés elengedhetetlen része a mindennapjaiknak, inspirációjuknak, személyiségüknek. Ez, úgy gondolom, oda-vissza működik: az ebből a hozzállásból eredő hitelesség  és természetesség elengedhetetlen kulcsa az ő sikerüknek.

Hagyj időt magadnak!

A blogod és a benne rejlő lehetőségek idővel és veled együtt fejlődnek. Első pillantásra lehet, nem szembetűnő, de: egy sikeres blog mögött a blogger nagyon mély elköteleződése áll. És egy jól működő, olvasott blog nem csak egy jó ötlet, hanem fenntartható kell legyen. Nagyon szerettem Demény, a kötsög gazdijának a gondolatait középpontban azzal, hogy ne várd a csodát! Ha sikeres blogot szeretnél vezetni, elengedhetetlen, hogy tudatosan jelölj ki célokat magad előtt. Ugyanakkor, ha a mindennapjaid "a naaagy elismerés, naaagy olvasószám, naaagy bevétel" csodavárásában telnek, elveszíted azt az apró örömöt, amit egy hiteles, a személyiséged részét képező blog tud okozni, akár nap mint nap. És azt se feledd el, egy jól menő blog nem csak időben, hanem anyagiakban is egyre nagyobb ráfordítást, befektetést igényel!

Tanulj és taníts!

A három kedvenc előadóm, Bihari "Viku" Viktória, Pumpkin Paradise Parádi Gabi és a Demény-gazdi Magos Judit is kifejezte a maga szavaival azt, amit a legegyszerűbben talán úgy lehet összefoglalni: taníts a blogoddal, és annak érdekében, hogy másokat hitelesen (!) taníthass, te magad is ragadd meg az önfejlesztő lehetőségeket, legyél nyitott és tanulj sokat! Bár nem blog, de én a magam részéről például imádom, hogy mennyit fejlődtem az Instagram oldalammal együtt.

Légy hiteles!

A már említett hitelesség azonban nem csak abban rejlik, hogy érdemben tudod képviselni a területed. Mindig csak a saját véleményedről, meggyőződésedről írj! Ingyen termékekért vagy pénzért cserébe nem csorbulhat a hitelességed (nem annyit ér!), hiszen akkor elpártolnak tőled az olvasóid. A fizetős együttműködéseket tudd harmonikusan beépíteni a blogodba. Én sem győzöm hangsúlyozni: mindig hosszútávon gondolkodj a blogodban

Légy proaktív!

Ezt különösen szakmai szemmel ajánlom. Ha érdekel, hogy legyen (némi) bevételed a blogodból, vagy szeretnél szponzori együttműködést, akkor tudatosan fel kell tudd mérni a blogod adta lehetőségeket. És amikor itt az ideje, készíts kiajánlót, keress meg releváns (!) márkákat. Szintén multit képviselve csak megerősíteni tudom Végh-Kósa Anita, az Avon kommunikációs vezetőjének tanácsát: nyugodtan kopogtass egyedi ötletekkel, ésa sablonmegkereséseket pedig mindenképp kerüld. 

Te részt vettél az eseményen? Benned milyen gondolatokat ébreszett a Digital Divas konferencia, vagy akár ez a bejegyzés?

A bejegyzés trackback címe:

https://liveyourlifeinspired.blog.hu/api/trackback/id/tr598070014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása